Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌‌ها ـ "نبرد العُمَیّه" روایت عملیات کربلای ۳ و نخستین نبرد دریایی سپاه در خلیج فارس با روایتگری و تحقیقات میدانی "شهید سیدمحمد اسحاقی" نابغه گمنام گیلانی در دفاع مقدس به رشته تحریر درآمده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، چند ماه از هجوم سراسری حزب بعث عراق به خاک ایران می‌گذشت که راویان جنگ توسط سپاه پاسداران به جبهه‌ها اعزام شدند و این افراد با دفترچه، ضبط صوت و قلم خود به تاریخ‌نگاری می‌پرداختند و از طریق مصاحبه اطلاعات جمع‌آوری شده خود را تکمیل می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان جوانانی که برای ضبط و روایتگری به جبهه‌ها عازم شده بودند جوان نخبه‌ای از دیار میرزاکوچک حضور داشت که جزو نخستین پاسداران راوی و تاریخ‌نگار گیلانی است و عکس او امروز در گلزار شهدای اصفهان در کنار تصویر شهید حسین خرازی فرمانده نامدار لشکر 14 امام حسین(ع) باعث افتخار گیلانیان است.

شهید سیدمحمد اسحاقی، جوان نخبه‌‌ و با استعدادی که همچون شهید زین‌الدین‌ها در دوران دفاع مقدس دفاع از میهن، اسلام و معامله با خداوند را‌ بزرگترین افتخار دانستند و جان خود را تقدیم این راه کردند و با گذشت سال‌های سال از جنگ تحمیلی هنوز به طور کامل به جامعه معرفی نشده‌اند و گمنام هستند.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان: بزرگ‌ترین دستاورد دفاع مقدس برگرداندن اقتدار و عظمت به ملت ایران بودفرمانده سپاه گیلان: نبرد در عرصه فضای مجازی به مراتب سخت‌تر از زمان جنگ تحمیلی استنماینده ولی‌فقیه در استان گیلان: مقاومت‌ ما برابر دشمن قداره‌کش در جنگ تحمیلی باعث عزت دنیای اسلام شد

هر سال روز خبرنگار یادآور یاد و خاطره راویانِ شهیدی است که تاریخ را با خون خود نگاشتند و شهید سید محمد اسحاقی دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی تهران نیز مسلط به زبان‌های عربی و انگلیسی نخستین راوی جنگ از گیلان و مشاور سیاسی و نظامی لشکر امام حسین(ع) اصفهان به فرماندهی شهید خرازی بود.

کتاب "نبرد العُمَیّه" شامل روایت عملیات کربلای 3 و نخستین نبرد دریایی سپاه در خلیج فارس با روایتگری و تحقیقات میدانی "شهید سیدمحمد اسحاقی" امروزه به رشته تحریر درآمده است و در کنار آن، مطالب و یادداشت‌های خلاقانه این شهید نابغه گیلانی برای جوانان و نسل آینده به یادگار مانده است.

مادر شهید دوران دفاع مقدس«سیدمحمد اسحاقی» در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به محسنات همه شهدا اظهار داشت: سید محمد هیچ وقت سعی در بالا بردن مقام خودش نمی‌کرد و خودش را بزرگ نمی‌دانست اما خیلی بزرگ بود و حتی لحظه‌ای خودش را از مطالعه و کتاب دور نمی‌کرد‌.

وی با بیان اینکه فرزندم جزو نخبه‌های دوران خودش بود گفت: سوم راهنمایی بود که پدرش برای باخبر شدن از وضعیت تحصیلی‌اش به مدرسه رفته بود و مسئولان مدرسه از سیدمحمد به حدی تعریف کرده بودند که پدرش موقعِ برگشت برای او یک ساعت مُچی جایزه خرید بود و سید محمد آن ساعت را تا زمان اعزام به جبهه به همراه داشت.

مادر شهید دوران دفاع مقدس«سیدمحمد اسحاقی» افزود: پس از گرفتن دیپلم تصمیم گرفت وارد سپاه شود از او پرسیدم "کار در سپاه سخت است" اما او تصمیمش را گرفته بود تا اینکه در بخش اطلاع‌رسانی سپاه مشغول شد اما هرگز چیزی از کارها و ماموریت‌هایش به ما نمی‌گفت.

وی خاطرنشان کرد: یکی از آشنایان که مرا در مراسمی دیده بود می‌گفت "سیدمحمد از من استخاره خواسته بود و من استخاره‌ای برای او باز کردم و آیه بسیار خوبی برای او باز شد تا جایی‌که مرا به فکر فرو برد و آن لحظه نمی‌دانستم که قرار است به شهادت برسد."

مادر شهید دوران دفاع مقدس«سیدمحمد اسحاقی» گفت: یکی از روزها سید محمد به من زنگ زد پرسیدم "سیدمحمد جان کجا هستی چیکار می‌کنی کی برمی‌گردی؟" گفت مادر یا شهید یا سالم برمی‌گردم گفتم تو میخواهی شهید شوی؟ گفت مادر این شهادت برای اسلام است اگر شهید شدم ناراحت نشوید."

وی با بیان اینکه سیدمحمد دانشگاه قبول شده بود اما در آن برهه از زمان قبولی در دانشگاه برای او اهمیت نداشت افزود: وقتی به رشت می‌آمد نزد دوست طلبه‌اش عربی یاد می‌گرفت یا در تهران انگلیسی یاد می‌گرفت؛ یک روز یکی از بچه‌ها از محمد می‌پرسد که به کدام کشور قصد داری بروی که زبان یاد می‌گیری؟ اما محمد گفته بود هدف من با‌سواد بودن است.

مادر شهید دوران دفاع مقدس«سیدمحمد اسحاقی» تصریح کرد: همراه با یکی از دوستانش به کتابخانه تهران می‌رفتند و در آنجا یک نردبان می‌گذاشتند و حتی کتاب‌های خاک خورده که کسی از آن کتاب‌ها خبر نداشت را پیدا می‌کردند و می‌خریدند طوری که حتی مسئول کتابخانه متعجب شده بود.

وی با بیان اینکه تحقیقات، نوارها و یادداشت‌های او هنوز به یادگار مانده است خاطرنشان کرد: دوستانش می‌گفتند سیدمحمد در مطالب و یادداشت‌های خلاقانه‌اش هرگز خودش را معرفی نمی‌کرد‌‌.

مادر شهید دوران دفاع مقدس«سیدمحمد اسحاقی» خاطرنشان کرد: شهدا زحمات بسیار کشیدند و بعد از سال‌ها که ما رفتیم و آن مناطق را از نزدیک دیدیم تازه متوجه شدیم که این بچه‌ها چه زحمت‌هایی که نکشیده‌اند اما خیالمان راحت است که جای آن‌ها خوب است و امیدواریم دست ما را هم بگیرند.

به گزارش تسنیم، "شهید سید محمد اسحاقی" متولد روستای چهارده آستانه اشرفیه گیلان و دانشجوی رشته تاریخ دانشگاه شهید بهشتی تهران، از پاسداران قدیمی سپاه گیلان، مسئول بسیج سپاه رشت، پاسدار نمونه منطقه 3، عضو دفتر سیاسی سپاه تهران و خبرنگار، راوی و یکی از نابغه‌های دفاع مقدس بود.

شهید سیدمحمد اسحاقی در عملیات کربلای 5 شهید از جمله روایان بود که در لشکر 14 امام حسین (ع) و در کنار شهید حسین خرازی حضور داشت و در جریان همین عملیات در 29 بهمن 1365 به فیض شهادت نائل آمد و نامش برای همیشه به عنوان نابغه گیلانی در تاریخ پُرافتخار گیلان ثبت شد.

انتهای پیام/612/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محمد اسحاقی سید محمد شهید سید برای او

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۱۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همزمان با سالگرد عملیات بیت المقدس در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱، مصاحبه ای از سرتیپ بازنشسته توپخانه و ستاد «مسعود بختیاری» از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، افسر عملیاتی قرارگاه کربلا از طراحان عملیات بیت المقدس(عملیات آزادسازی خرمشهر) در خصوص نحوه طرح‌ریزی، اجرای و در نهایت موفقیت عملیات بیت‌المقدس در سایت جماران منتشر شد.

در بخش ابتدایی این گفتگو امیر بختیاری توضیحاتی درباره نقش ارتش در مدیریت جنگ پرداخته و می گوید؛« مدیریت صحنه جنگ را ارتش بر عهده داشت. به این دلیل که در آن زمان هنوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انسجام سازمانی پیدا نکرده بود. اساساً سپاه به عنوان فرماندهی کل تشکیل نشده بود و به صورت سپاه شهری با وظیفه انتظامی عمل می‌کرد. آقای ابوشریف و مرتضی رضایی که هر دو به فرماندهی سپاه منصوب شدند، اساساً معتقد به جنگیدن سپاه با دشمن خارجی نبودند و اعتقاد داشتند که سپاه وظیفه دیگری دارد. اما تعدادی دیگر که از فرماندهان سپاه که عمدتاً متعلق به استان خوزستان بودند مثل آقای شمخانی، سردار رشید، احمد غلامپور و شهید احمد سوداگر اعتقاد داشتند که سپاه باید در جنگ برون مرزی نیز شرکت کند. غرض این بود که بگویم در سال اول جنگ مدیریت صحنه بر عهده ارتش است، زیرا نیروهای سپاه هم فاقد سازمان و هم فاقد تجربه هستند.»

خبرآنلاین در بازنشر این گفتگو در رسانه خود، این بخش از اظهارات امیر بختیاری را محور تیتر خود قرار داده و سهوا نام آقای محسن رضایی را به جای مرتضی رضایی آورده بود، که به این وسیله از این اشتباه سهوی عذرخواهی می کند.

متن کامل این گفتگو با تیتر «امیر سرتیپ بختیاری: در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند» را بخوانید.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901285

دیگر خبرها

  • میزبانی دانشگاه قم از یک لاله‌ گمنام دفاع مقدس
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس
  • ۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند
  • تشییع و خاکسپاری پیکر ۲۰ شهید دفاع مقدس در ۹ استان‌
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس در عراق
  • ورود پیکر ۲ شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس به اهواز
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز
  • حضور ۳ هزار نفری کارگران سوادکوه در جبهه‌های دفاع مقدس
  • شناسایی هویت شهید دفاع مقدس
  • توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی